CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Pitu Abril reclama els valors tradicionals de l’esport

L’esport és una realitat plural sotmesa a perspectives tan diferents que promouen moltes respostes: publicitat, política, medicina, filosofia, cultura, escola, negoci o societat. Però l’esport, i més concretament el futbol, ha deixat de ser un joc, atès que en els darrers temps s’ha transformat de manera preocupant i ocupa sovint les seccions de successos i tribunals als mitjans de comunicació degut als interessos econòmics, la corrupció, els suborns i la mala praxi.

El periodista Pitu Abril, conductor del programa de BTV “La Porteria”, va tractar àmpliament aquesta problemàtica en una xerrada a la Biblioteca Poblenou-Manuel Arranz, on es referí amb un repertori d’exemples, als escàndols que sotraguen els màxims organismes del olimpisme i el futbol i que han portat a investigar les designacions de Rússia, Brasil i Qatar com a seus de propers esdeveniments mundials. A la corrupció, el frau, la compra de vots i les bugaderies de diners s’hi afegeixen partits manegats pel món de les apostes i l’esclavatge de nens a països africans. Un panorama obscur, ben diferent dels que han dominat els valors tradicionals de l’esport, com ara l’esforç, el compromís, el respecte, la companyonia i els principis ètics fonamentals.

Cartell-mitjana

 Pitu Abril va ser presentat pel president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, qui es va referir a la necessitat de que la societat s’impliqui més en exigir veracitat i transparència als mitjans de comunicació. Entre les persones assistents a l’acte hi havia un ex-àrbitre de futbol, qui aportà casos coneguts al llarg de la seva activitat professional.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *