CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Memòria anual d’activitats

 Memòria anual del CIC exercici 2022

Pel Consell de la Informació de Catalunya l’any 2022 ha estat de reivindicació. El Codi Deontològic del periodisme ha complert trenta anys i és més necessari que mai. La nostra institució, l’entitat que va néixer per vetllar pel seu compliment, n’ha fet 25.

Ha estat doncs un doble aniversari, una doble celebració i ho hem fet amb una reflexió col·lectiva.

Amb el Codi deontològic com a referència, però, sobretot, amb l’experiència diària dels periodistes en exercici. Un diàleg entre generacions. Les que estan treballant ara en els mitjans de comunicació. Les que es preparen a les facultats. I les que van crear el marc ètic de la professió ara fa trenta anys.

Vam fer aquest procés a través de sis jornades de reflexió i debat sota el títol conjunt dels Reptes ètics del periodisme. La primera i l’última a la seu del Col·legi de Periodistes. Les altres quatre, a universitats que tenen estudis de periodisme: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull i Universitat Rovira Virgili. En conjunt hi van intervenir quaranta periodistes, representants de la societat civil, desenes de professors i més de 700 estudiants. (…)