CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Consulta les darreres queixes resoltes pel CIC

El Consell de la Informació de Catalunya, en reunió plenària de data 29 de gener de 2024, va adoptar els següents acords de les queixes tramitades durant els darrers mesos: 

 

Expedient núm. 1/2024: Queixa online del  Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) i els quatre col·legis –COIB, COIGI, COILL i CODITA per unes declaracions del periodista, senyor  Jordi Barbeta durant un programa de TV3 que podrien vulnerar el Codi Deontològic.  

Expedient núm. 20/2023: Escrit de queixa presentat per l’exdirector de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, en relació a unes declaracions emeses al programa ‘El matí de Catalunya Ràdio’ on el director de l’espai, Ricard Ustrell, afirmava que Gordillo era client habitual d’una cocteleria de Barcelona i el presentant de la queixa assegura que la informació és una falsedat.

Expedient núm. 21/2023  Queixa de J.F.T. en relació al fet que el periodista Josep Palau, redactor del programa Tot es Mou de TV3, protagonitzi també anuncis d’un banc a la mateixa cadena.

Expedient núm. 16/2023: Escrit de queixa de la secretaria de Junta de Impulso Ciudadano per dues informacions del mitjà digital Racó Català en les quals indica que es qualifica de manera despectiva l’associació que presenta la queixa, amb qualificatius com “ultra” o “grupuscle anticatalà”, fet que podria vulnerar el criteri 2 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 22/2023Queixa rebuda el 10 de novembre del 2023, presentada pel periodista col·legiat M.L., en referència a una mala praxi atribuïda a Jordi Rovira, director de Capçalera, la revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Expedient núm. 23/2023: Queixa presentada per l’Associació Observatori de Drets Humans (Observatori DESCA), en relació a una informació publicada al canal de notícies virals Cribeo de la pàgina web de La Vanguardia, el dia 30 de novembre de 2023, sota el títol: “Activista climática dice tener ‘ecoansiedad’ y destapan que viaja por todo el mundo por ocio: ‘Contamina más en 1 año que yo toda la vida’ ”, en referència a unes manifestacions fetes per una representant de l’associació sobre la COP28.

NOTA: El diari un cop ha rebut l’acord del CIC ha traslladat a l’equip de sistemes que forcin la supressió en el cercador intern de la referència a la notícia ja eliminada, cosa que s’hauria d’haver produït de manera automàtica en despublicar-se la peça.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *