CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

El CIC presenta el repositori digital del seu arxiu històric

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) va engegar fa uns mesos un nou projecte en col·laboració amb el Col.legi de Periodistes de Catalunya i la Generalitat de Catalunya. Es tracta del repositori digital del CIC que acaba de veure la llum i que pretén preservar no només la informació existent des de la creació, al desembre de 1996, d’aquest òrgan, sinó també la que es vagi generar en el futur.

banner-repositorio-cat

 

El CIC disposava d’un fons històric amb material d’interès relacionat amb la ètica periodística recopilat des de fa quasi vint anys. Aquests arxius digitals i en paper que es trobaven dispersos en diferents espais d’emmagatzematge estaven desaprofitats i no es podien consultar ni recuperar molts d’ells d’una manera pràctica i sistemàtica. Amb el repositori digital , el CIC facilita la difusió online dels seus continguts divulgatius (memòries, activitats, imatges, multimèdia…) i també s’assegura la preservació de tot aquest material.

Els continguts generats pel CIC, dintre del repositori creat pel Col.legi de Periodistes de Catalunya, han quedat distribuïts segons el següent arbre de col·leccions: banc d’imatges, documents oficials, documents oficials forans, esdeveniments, notes de premsa/comunicats/manifests, productes multimèdia, publicacions del CIC i publicacions foranies.

El Col.legi de Periodistes de Catalunya, per la seva banda i per ajudar a que l’usuari conegui millor aquesta eina, ha creat un tutorial d’introducció i cerca simple:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *