17/11/2021

Jornada sobre ètica periodística a Youtube

Pots tornar a veure la jornada al canal de Youtube de Col.legi de Periodistes 

1.12.21 Pots tornar a veure la jornada al canal de Youtube de Col.legi de Periodistes 

 

—————-

Aquest  dijous 25 de novembre, la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya serà l’espai que acollirà, al llarg de tot un matí, la presentació de diferents projectes i estudis amb un vincle en comú, la ètica periodística.

Amb la celebració d’aquesta jornada,  el Col·legi de Periodistes de Catalunya, el Consell de la Informació (CIC) i les 11 universitats catalanes amb estudis de periodisme, aposten per engegar una col·laboració entre el món acadèmic i professional per tal d’encarar els nous reptes del periodisme, tal i com es va defensar en el comunicat conjunt fet públic el passat 26 d’octubre en defensa del Codi Deontològic de la professió periodística.

La benvinguda anirà a càrrec del degà del Col·legi, Joan Maria Morros, el president del CIC, Josep Carles Rius i Maria José Recoder, degana de la Facultat CCCC UAB (facultat degana en estudis de comunicació) i presidenta d’ATIC, en representació de totes les universitats participants.

A continuació, la jornada es dividirà en tres sessions: ‘Ètica i exercici professional’, ‘Ètica i desinformació’ i ‘Ètica i informació sobre la COVID’.

El Consell de la Informació de Catalunya, en el seu torn, avançarà les primeres conclusions del seu projecte ‘Algoritmes a les redaccions: Reptes i recomanacions per dotar la intel·ligència artificial (IA) dels valors ètics del periodisme’, un estudi pioner, al que acompanya una sèrie de recomanacions pels mitjans de comunicació que pretenen ser útils en aquest terreny, aplicat als periodistes.

Els nous reptes que es plantegen per al capteniment ètic dels periodistes s’estenen a les diverses aplicacions que s’està fent de la IA en la tasca informativa: l’aplegament massiu de dades, l’automatització del seu tractament, la introducció d’algoritmes que permeten un periodisme a demanda, etc. El factor comú d’aquests procediments és l’aparent despersonalització del periodisme.

Més informació a cic@periodistes.cat

Programa en PDF jornada sobre ètica periodística

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: