22/06/2017

Garantir unes actuacions ètiques,una de les bases dels col·legis professionals

Separar la responsabilitat civil de la responsabilitat deontològica

El futur dels col·legis professionals passa per donar seguretat als seus afiliats i a la societat a través de l’aplicació de normes ètiques. Aquesta és una de les principals conclusions de la taula rodona sobre Deontologia i Bona Praxi que ha acollit el Col·legi d’Aparelladors de Barcelona en el marc del Congrés de les Professions organitzat per l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, entitat que representa més de 100 corporacions professionals catalanes entorn de les quals s’apleguen més de 200.000 col·legiats i col·legiades de tots els sectors professionals.

L’acte, presidit pel president del CAATEEB, Jordi Gosalves, va ser moderat pel periodista i president del Consell de la Informació de Catalunya (CIC) Roger Jiménez, i va ser inaugurat per Xavier Bernadí, director general de Dret i Entitats Jurídiques del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, qui en la seva intervenció va destacar la necessitat d’una actitud ètica dels col·legis per poder fer front “a la doble amenaça que suposa la recentralització autonòmica i la liberalització creixent de les professions”.

Durant l’obertura de la sessió, Roger Jiménez va destacar el paper dels codis deontològics pel seu poder d’orientació social i la capacitat de fer pedagogia sobre les bones pràctiques. Per la seva banda, el president del CAATEEB, Jordi Gosalves, ha afirmat que “estem vivint una situació de canvi que serà continua” i que “els col·legis ha de ser necessaris, més que obligatoris, tant per a la societat com per als propis professionals”, en aquest sentit va destacar la “necessitat d’allunyar-nos del corporativisme i rebutjar les males praxis com a forma de defensar la immensa majoria de bons professionals”.

 

—————————————————————————————————————

Sobre el CAATEB.- El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona (CAATEEB) es va constituir el 1940 i en l’actualitat integra un col·lectiu format per més de 8.000 professionals col·legiats. A més de la seu central a Barcelona, el CAATEEB està implantat a les comarques del seu àmbit territorial a través de les seus de Vic, Manresa, Granollers, Terrassa, Mataró i Vilafranca del Penedès. La institució està presidida per Jordi Gosalves.

*Comunicat i imatges enviades pel Col·legi d’Aparelladors de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: