CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

‘Podries ser tu’, una guia per a periodistes sobre #sensellarisme

“Recuperar la dignitat de les persones”. Aquesta és una de les claus per les quals la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar (XAPSLL)  va decidir promoure, amb l’Ajuntament de Barcelona, la Guia d’Estil sobre #sensellarisme que es va presentar ahir al Col.legi de Periodistes de Catalunya.

Amb l’assessorament del Consell de la Informació de Catalunya, aquesta Guia pels mitjans de comunicació, que porta com a títol Podries ser tu,  permet fer pedagogia sobre el #sensellarisme, demanant  combatre falsos mites sobre les persones sense llar, i reclamant evitar les imatges que reprodueixen estereotips salvaguardant el dret a la intimitat, entre d’altres recomanacions.

20161123_103429
Josep Terés, membre del CIC, presenta l’acte 
La XAPSLL, amb el suport del CIC, va elaborar aquest document que per la seva complexitat es va dividir en dos llibrets: Recomanacions sobre el tractament informatiu de les persones sense llar (adreçada a periodistes) i la Guia d’Estil sobre sensellarisme (més adreçada al sector que treballa en aquest camp), els quals es poden consultar a la web creada 

La Guia ha estat apadrinada pel periodista Domingo Marchena, el qual ha fet palès que aquesta és una realitat encara invisible i a la qual la premsa li presta poca atenció.

També ha intervingut Laia Ortiz, tinenta d’alcalde de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona, que ha manifestat que “ha estat un treball on hi ha hagut una reflexió al darrera en termes d’ètica“. També ha coincidit amb Domingo Marchena en què els temes socials no són fàcils a l’hora de que emergeixin en el mitjans sobretot amb rigor i amb una visió global.

posts

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *