19/11/2018

Quim Puyal reclama honestedat i respecte a la veritat

El periodista Joaquim M. Puyal reclama la pràctica d’un periodisme de precisió basat en la ètica i el respecte a la veritat, “que mai no es presenti com un fet allò que no existeix”. Així ho va encarir, particularment a les joves generacions, en un acte que va tenir lloc el 15 de novembre a la biblioteca Les Corts-Miquel Llongueras.

 

Davant un públic divers que omplia la sala d’actes, Puyal, que abandona les retransmissions dels partits del Barça desprès de 50 anys, va ser taxatiu en les seves respostes als estudiants de comunicació: “Crec més que mai en la bondat humana, en la necessitat de ser bones persones, de combatre amb la conducta diària la idea de que s’ha de ser perversos per triomfar”, digué a l’audiència, que va seguir amb gran interès la seva intervenció i li va dirigir moltes preguntes, fins al punt de que, excepcionalment, l’horari es va allargar molt més del previst.

La intervenció del veterà periodista estava inserta en el marc de les xerrades periòdiques que organitzen conjuntament la xarxa de biblioteques i el Consell de la Informació de Catalunya. En aquest cas, el convidat va mantenir una conversa amb el president del CIC, Roger Jiménez, en la que van fer un repàs als canvis que s’han produït a l’ofici al llarg de tots aquests anys i com han influït a la intensa vida professional d’en Puyal a la ràdio i a la televisió.

Puyal es va refermar en el manifest “L’ofici, amenaçat” que va llegir el novembre de 2006 al Col·legi de Periodistes quan va rebre la distinció “Ofici de periodista”, que darrerament ha actualitzat: “…Acreditar i consolidar el nou periodisme del futur vol dir fer-nos necessaris per la nostra qualitat, basada en la utilitat, l’expertesa, l’honradesa, el rigor, l’eficiència i la confiança”. També es referí amb preocupació als retalls que es produeixen a la llibertat d’expressió, tant a Espanya com a altres països d’Europa.

Desprès, respongué a les preguntes del públic que van ser molt variades, entre elles les relacionades amb el Barça i les experiència d’en Quim Puyal al llarg dels 50 anys de retransmissions, 32 en català. Molts dels assistents a l’acte es van fer fotos amb ell i li van demanar autògrafs i dedicatòries de veu. Encara que no va precisar què farà a partir d’ara va deixar prou clar que seguirà en actiu amb altres projectes.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: