03/10/2018

Queixes resoltes pel CIC en el Ple de setembre

El Ple del Consell de la Informació de Catalunya va convocar la reunió ordinària el passat 18 de setembre de 2018, a la sala de reunions del Col·legi de Periodistes de Catalunya i va resoldre les següents queixes sobre els expedients en curs:

Expedient núm. 5.2018 El gener de 2018, la senyora G. J., va presentar una queixa per quatre informacions publicades pel periòdic El Mònic a l’octubre i desembre de 2017, i al gener de 2018.  La ponència tractarà cada informació de manera independent per la seva anàlisi i, per tant, les resolucions tindran el mateix número d’expedient però comptaran amb un guionet per indicar quina de les quatre informacions s’analitza seguint el seu ordre cronològic de publicació.

La primera d’aquestes informacions es va publicar en la pàgina 6 del número 230 de la publicació mensual corresponent a l’octubre de 2017, i es titula “Torredembarra protesta contra la brutalitat policial”. Considera la reclamant que la notícia vulnera el criteri 1 del codi deontològic.

Expedient núm._6.2018: El gener de 2018, la senyora G. J. va presentar una queixa per una informació publicada en la pàgina 4 del número 230 del mitjà El Mònic, corresponent a octubre de 2017, titulada: “El sí s’imposa amb el 92% dels vots”. Considera la reclamant que la notícia vulnera els criteris 1, 2 i 3 del codi deontològic:

Expedient núm._7.2018: El gener de 2018, la senyora G. J. va presentar una queixa per una informació publicada en el número 232 de El Mònic, corresponent a desembre de 2017, i titulada: “La CUP denuncia repressió policial al ser multats pel referèndum”. Considera la reclamant que la notícia vulnera el criteri 1 del codi deontològic.

Expedient núm._14.2018: El gener de 2018, la senyora G. J. va presentar una queixa per una informació publicada el 14 de gener de 2018 en la versió online de El Mònic, titulada: “Dura garrotada al govern: el tribunal català de contractes del sector públic tomba el concurs de la neteja viària”. El seu escrit, considera que la notícia vulnera el criteri 8 del Codi deontològic:

Expedient núm._8.2018: Escrit de queixa d’una institució, el qual arriba de part de El Síndic,  contra La Vanguardia per la difusió d’informació i dades personals d’una nena de quatre anys, possible víctima d’abusos sexuals per part d’un monitor.

Expedient núm_9.2018 Escrit de queixa de l’editor del digital esportiu www.lajornadadelvalles.cat per considerar que el diari Gol Esports ha fet plagi d’un article publicat per ells, fet que podria vulnerar el Codi Deontològic.

Expedient núm._10.2018: Escrit de queixa del Secretari General Federació d’Educació de CCOO de Catalunya per considerar que hi ha una vulneració del codi deontològic, en referència a la notícia publicada pel diari El Mundo, el 29 d’abril de 2018, amb el títol “Los 9 maestros de la infamia” i signada per Javier Negre.

Expedient núm. 11.2018: Escrit de queixa traslladat pel Síndic sobre la protecció a la intimitat, dignitat i honor d’infants i adolescents als mitjans de comunicació arran d’algunes informacions i dades publicades entorn a la situació política que es viu a Catalunya i els procediments judicials que s’hi relacionen, concretament sobre els fets ocorreguts a l’institut El Palau de Sant Andreu de la Barca.

Expedient núm._12.2018: Queixa on line al CIC, presentada per la Sra. A. P. el dia 13/06/2918 contra CatalunyaDiari, Atlasagència, Censuratnews, ABC, Tele5, per publicar una información no contrastada en el cas de l’assassinat d’una nena a Vilanova i la Geltrú.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: