19/04/2018

La premsa i els grans protagonistes de la història present

Els grans protagonistes de la història present són les dones que diuen prou als abusos i a la submissió, els migrants que deixen la vida al Mediterrani cercant un món on poder viure dignament, la minoria musulmana de Birmània –els rogingyas- perseguits fins l’extermini, la població siriana i la seva inacabable tragèdia, o  també personatges com ara Donald Trump, que exerceixen el poder d’una manera populista i caòtica. Aquesta visió del nostre segle a través de les portades de la premsa va ser presentada pel periodista Carlos Pérez de Rozas a la biblioteca Ignasi Iglesias-Can Fabra el passat dilluns.

El títol de la xerrada, traduïda directament a persones sordmudes, era “El poder de les imatges a la premsa”, i Pérez de Rozas va lligar els esdeveniments més transcendents amb les primeres pàgines dels diaris i revistes més prestigiosos del món, il·lustrats pel treball de grans fotoperiodistes i dibuixants. “La imatge s’ha convertit en el llenguatge més corrents de la nostra civilització –explicà el periodista-, i gràcies als mitjans de comunicació molts successos, pròxims o remots es tornen familiars en un sentit positiu o negatiu,”

La presentació de l’acte va estar a càrrec del president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, que va explicar la tasca del CIC amb la investigació de les queixes del públic i va demanar més “complicitat” a la audiència per fer valdre el compliment del Codi Deontològic de la Professió Periodística a Catalunya. Sobre la temàtica de les imatges va comentar que el fotoperiodisme és un dels treballs més difícils quan entra en problemes ètics, i va insistir en la necessitat de que la societat s’impliqui més i col·labori amb es organismes autoreguladors, com ara el CIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: