CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

El Ple del CIC adopta els últims acords de l’any

El Ple del Consell de la Informació de Catalunya es va reunir el passat 17 de desembre i ha adoptat els següents acords dels expedients que estaven en curs, els quals ja s’han notificat a les parts implicades:

–       Expedient núm. 7/2015: Escrit de queixa de L.A. contra diversos mitjans (El Periódico, El País, El Plural, Cáscara Amarga) pel tractament donat per una informació relacionada amb l’acusació de presumpta homofòbia a un establiment.

 

–       Expedient núm. 8/2015: Queixa de SOS Racisme en relació al programa de ràdio “80 y la madre” emès per M80 el 13 de juliol de 2015, i en concret per la intervenció d’un convidat en el marc de la seva presentació sobre l’argot dels delinqüents.

 

–       Expedient núm. 9/2015: Escrit de queixa de la senyora MC.R.P., en representació de la família d’una dona que presumptament va suïcidar-se a la ciutat de Girona, per la informació de El Punt Avui-comarques de Girona, tant a la seva edició impresa, com a la seva edició digital i a través de les xarxes socials mitjançant el compte de Twitter del mitjà. La informació es titula “Caiguda mortal a la catedral de Girona”.

 

–       Expedient núm. 10/2015: El sr. D G presenta una queixa per estimar que hi ha hagut vulneració dels criteris 1, 2 i 4 del Codi Deontològic amb motiu de la publicació al diari digital MEDITERRANEODIGITAL d’una informació titulada “Miedo en Cataluña: colas en los bancos para trasladar las cuentas a Madrid por temor a un corralito” publicada el 22 de setembre de 2015.

 

deca3

 

Qualsevol persona física o jurídica pot presentar un escrit de queixa per la lesió comesa per un mitjà de comunicació dels principis reconeguts pel Codi Deontològic de la professió periodística.
Els escrits de queixa hauran de ser traslladats a la Fundació i s’hauran d’especificar les dades personals de l’individu que es queixa o de l’entitat a la que representa, si s’escau, així com el mitjà de comunicació autor de la lesió i el principi o principis deontològics que consideri vulnerats amb una breu descripció dels fets i una fonamentació de la queixa.

L’escrit de queixa també haurà d’estar acompanyat de la informació o informacions que s’estimi que pressumptament transgredeixen els criteris d’ètica periodística. En el cas de mitjans audiovisuals, s’haurà d’especificar la data del programa on ha aparegut la informació i una breu descripció del mateix indicant les parts que consideri que vulneren el Codi Deontològic.

cic@periodistes.org

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *