CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

III Jornada de Medios de Comunicación: Las fronteras del periodismo

La  Federación de Asociaciones de Periodistas de España (FAPE), juntament  amb el  Consell de la Informació de Catalunya i amb la col.laboració del Col.legi d’Economistes de Tarragona, la Universitat Rovira y Virgili  (URV) i el Port de Tarragona organitzen la  III Jornada Medios de Comunicación: Las fronteras del periodismo.

L’acte  es celebrarà el proper 13 de octubre a Tarragona i serà inaugurat per la ministra de Foment, Ana Pastor. 

Programa de la III Jornada Medios de Comunicación: Las fronteras del periodismo

bannerFAPE300x250

 

La relació entre la política, l’economia i el periodisme ha estat sempre molt estreta, tant que les seves fronteres es poden desdibuixar per la influència d’aquests dos poders en les empreses informatives. Aquesta realitat posa, de vegades, en dubte la deguda imparcialitat dels mitjans de comunicació, el deure és informar, analitzar, investigar, i denunciar la corrupció.

El cas Watergate va marcar un abans i un després com a símbol d’independència dels mitjans enfront del poder polític i del paper que competeix a aquests en la defensa de la Democràcia. Avui, amb la crisi financera que assola Europa, la informació macroeconòmica, empresarial o econòmica en general acapara les notícies, barrejant-perillosament amb la política, en una mena de frontera que cal delimitar i mai sobrepassar.

Per analitzar la realitat espanyola d’aquesta frontera entre política, economia i periodisme, la FAPE tornarà al Port de Tarragona. Allà, periodistes especialitzats i directius de comunicació d’empreses i institucions debatran sobre aquest tema en dues taules específiques: “Informació política, marcada per la crisi econòmica, davant d’un nou escenari electoral” i “La informació econòmica, al dictat de Brussel·les i centrada en les retallades “.

La Jornada s’iniciarà a les 11:00 amb un acte inaugural en què participaran, a més de la ministra de Foment, Ana Pastor, la presidenta de la FAPE, Elsa González; el president del Consell de la informació de Catalunya, Roger Jiménez; i el president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu.

La primera taula té previst el seu inici a les 11:30 hores. Agustí Segarra, catedràtic d’Economia Aplicada de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat Rovira i Virgili, actuarà com a relator. El debat el aportaran Casimiro García Abadillo, columnista d’El Mundo; Esteban Urreiztieta, adjunt al director en L’Espanyol; Enric Sierra, adjunt al director a La Vanguardia; i Fernando Garea, responsable d’Informació Parlamentària a El País.

La taula relativa a la informació econòmica, prevista per a les 13:00 hores, comptarà com a relator amb Pere Segarra, president territorial del Col·legi d’Economistes de Catalunya i professor de la Facultat d’Economia i Empresa de la URV. En el debat, moderat per Fernando González Urbaneja, expresident de la FAPE i de l’Associació de la Premsa de Madrid (APM), participaran Javier Ayuso, adjunt al director d’El País; Javier Garcia de la Vega, director de Comunicació de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials (CEOE); Carlos Segòvia, corresponsal econòmic i redactor en cap al diari El Mundo; i Ernesto Ekaizer, periodista d’El País i “Els matins de quatre” entre altres programes de Televisió i Ràdio.

Finalitzat el debat, Montse Adam, directora de Relacions Institucionals i Comunicació del Port de Tarragona; Roger Jiménez i Elsa González, clausuraran la Jornada.

 

bannerFAPE1080x200

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *