07/10/2015

Rafael de Mendizábal presidirà la Comissió d’Arbitratge Queixes i Deontologia del Periodisme

La Comisión de Arbitraje, Quejas y Deontología del Periodismo creada   per la Federación de Asociaciones de la prensa de España (FAPE),  ha designat com a nou president a Rafael de Mendizábal, en substitució de Manuel Nuñez Encabo.

Com a òrgan d’autoregulació de la professió periodística, de la mateixa manera que ho fa el Consell de la Informació de Catalunya, aquesta entitat   vetlla pel compliment del Codi Deontològic dels periodistes.

 

MENDIZÁBAL

 

Rafael de Mendizábal, és doctor en Dret per la Universitat Central de Madrid. Llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Complutense. Doctor honoris causa per la Universitat Autònoma “Benito Juárez” (Oaxaca, Mèxic). Ha estat magistrat del Tribunal Constitucional, president de Sala del Tribunal Suprem, president de l’Audiència Nacional, jutge ad hoc del Tribunal Europeu de Drets Humans, conseller del Tribunal de Comptes, comptador diplomat del mateix i vocal permanent de la Comissió General de Codificació. Creador de l’Audiència Nacional, i autor del full de ruta per al reconeixement del Partit Comunista a 1977. Ha estat subsecretari d’Educació i Ciència, així com de Justícia, secretari general de promoció de L’Sàhara i assessor del primer president i del Govern de la República de Guinea Equatorial. Fa 30 anys va fundar Actualitat Administrativa de la Llei, revista que segueix dirigint fins al dia d’avui. Està en possessió de nombrosos premis i reconeixements com el de les Grans Creus d’Isabel la Catòlica, Sant Raimon de Penyafort, Alfonso X el Savi, el Premi Nacional de Periodisme “Àfrica”, el Premi Scévola a la Qualitat i Ètica en l’exercici de l’Advocacia i el Premi “Miguel Moya” 2010 de l’Associació de la Premsa de Madrid (APM) per la seva tasca jurisprudencial i doctrinal en defensa de la llibertat d’expressió, des de 1971-1975 a la Sala III del Tribunal Suprem, en nombrosos congressos i seminaris i al Tribunal Constitucional.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: