CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

El president del CIC, guardonat amb el Premi ‘Cátedra Manu Leguineche’

El periodista i president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, ha estat guardonat amb el III Premi Internacional de Periodisme ‘Cátedra Manu Leguineche’, convocat per la Diputación Provincial de Guadalajara, la Federación de Asociaciones de Periodistas de España (FAPE), la Universidad de Alcalá, la Fundación General de la Universidad i el Ayuntamiento de Brihuega.

El jurat del premi ha reconegut “el seu treball constant en  defensa del lector, en la  reivindicació de la ètica i l’autoregulació en l’exercici del periodisme i la seva professionalitat en la seva dilatada trajectòria al diari  ‘La Vanguardia’, sense oblidar el seus  principis de solidaritat i responsabilitat social que exigeix l’exercici professional del  periodisme”.

Des de el Consell de la Informació de Catalunya li fem arribar la nostra felicitació agraint el suport donat en defensa de l’ètica periodística a  Catalunya i la seva implicació en aquesta Fundació durant el temps que portant exercint com a president del CIC i també els anteriors anys en què va ser conseller de l’entitat.

foto-Roger-682x1024-592x888

 

Roger Jiménez (Catllar, Tarragona, 1938) és llicenciat en Periodisme a la Universitat de Navarra; ha estat redactor i redactor en cap de l’agència Europa Press, director de Efe a Catalunya, sotsdirector i director adjunt de La Vanguardia, corresponsal a Londres i a Roma, primer defensor del lector d’aquets diari. Va presidir la Associació de la Premsa de Barcelona (1981-83), i és autor dels llibres “Les desventures de Post Aventura” i “Imperio Berlusconi”.

Ha impartit classes de Periodisme a la UAB i a la Internacional de Catalunya al llarg dels darrers 10 anys i ha desenvolupat la seva tasca professional en diversos camps al llarg de més de 50 anys.

Va mantenir un estret lligam personal i professional amb el periodista i escriptor  Manu Leguineche, que es va perllongar durant la seva malaltia a Brihuega.

 

Font: APM i La Vanguardia 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *