CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

El CIC demana tractar amb especial cura la informació sobre menors

 

Amb motiu de la cobertura informativa que els mitjans de comunicació estan fent del crim en un institut del barri de la Sagrera de Barcelona, el Consell de la Informació de Catalunya, (CIC) vol recordar que l’article 9 del Codi Deontològic diu que s’han de “respectar el dret de les persones a la seva pròpia intimitat i imatge, especialment en situacions de vulnerabilitat i malaltia i en casos o esdeveniments que generin situacions d’aflicció o dolor, evitant la intromissió gratuïta i les especulacions innecessàries sobre els seus sentiments i circumstàncies” .

deca3

L’article 11 recorda que s’ha de tractar amb especial cura la informació referent als menors, evitant difondre la seva identificació quan apareixen com a víctimes (excepte en supòsit d’homicidi), testimonis o inculpats en causes criminals, sobretot en assumptes d’especial transcendència social, com és el cas dels delictes sexuals. També s’evitarà identificar contra la seva voluntat les persones pròximes o parents innocents d’acusats o convictes en procediments penals”.

Igualment, el CIC destaca que els professionals del fotoperiodisme han d’extremar l’atenció, la prudència i el sentit comú a fi de no perjudicar la reputació, l’honor i la intimitat dels menors.

20 d’abril de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *