10/03/2014

La universitat com a instrument autoregulador

La institució universitària en l’ensenyament del periodisme va ser un dels punts destacats en un acte per donar a conèixer el Consell de la Informació de Catalunya als alumnes de la Universitat Rovira i Virgili la passada setmana. El president del CIC, Roger Jiménez, va parlar a la classe de Fonaments del Periodisme, del professor Enric Castelló, situada al Campus Catalunya de Tarragona, on va precisar els valors que transmet la universitat, com ara una cultura i esperit universalistes, un mètode analític, capacitat de síntesi, independència i, no menys important, una educació deontològica.

“Aquesta educació – va remarcar- contribueix a fomentar la responsabilitat social dels futurs professionals del periodisme per respondre convenientment a les necessitats i desitjos de la majoria de la població, atès que la llibertat de premsa és patrimoni de la societat i s’ha de lluitar per conservar-la i millorar-la”. Roger Jiménez animà els alumnes a llegir la premsa amb esperit crític i presentar queixes al CIC quan observin que el comportament dels mitjans i dels professionals es desvia dels paràmetres ètics. “Podem formar un eficaç binomi tots plegats”, va dir per últim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: