CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

L’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals s’adhereix al CIC

Una de les primeres actuacions del nou president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, designat el passat 15 de juliol pel Patronat de la Fundació, ha estat la formalització de l’adhesió de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals (ACPG) al Consell de la Informació de Catalunya (CIC).

adhesio ACPG CIC

D’esquerra a dreta, Josep Ritort (ACPG), Roger Jiménez i Albert Garrido (CIC)

El  passat 23 de juliol, el secretari general de l’ACPG, Josep Ritort,  va signar amb el president del CIC, el protocol que formalitza la vinculació entre ambdues entitats. Així, l’ACPG es compromet, entre d’altres aspectes, a vetllar pel compliment del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya, com a associació que integra a més de 240 mitjans.

L’Associació rebrà, com la resta de mitjans adherits al CIC, el nou segell de compromís ètic que otorga aquest òrgan el qual distingeix als mitjans de comunicació i entitats que adopten i compleixen amb el compromís de mantenir un comportament ètic en la difusió d’informació.

L’ACPG és una associació que està al servei d’empreses de mitjans de comunicació de premsa gratuïta i mitjans digitals que actua amb criteris de patronal dels mitjans de comunicació associats. Això vol dir, estar al servei i en defensa de tots els mitjans de sector; actuar amb rigor i professionalitat, al servei bàsicament d’empreses i impulsar accions en benefici del conjunt dels mitjans de comunicació.

Ja són, junt amb l’ACPG, setze els mitjans que s’han integrat al Consell de la Informació de Catalunya durant aquest 2013, i que es comprometen a vetllar pel Codi Deontològic dels periodistes catalans i a donar difusió a aquest òrgan autoregulador de la professió.

2 comentaris

 1. Maria Navarro Jaquel
  12 març 2018

  Bon dia,
  Ens podrien facilitar el llistat de premsa gratuïta a Catalunya sobretot la zona de la franja de Ponent?
  Moltes gràcies.

  • consell
   8 maig 2018

   Per obtenir aquesta informació heu de contactar amb l’Associació Catalana de la Premsa GRatuïta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *