CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Badalona Comunicació s’adhereix al Consell de la Informació de Catalunya

El president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, i el conseller delegat de Badalona Comunicació, Josep Viñeta Balsells, han signat el protocol d’adhesió al CIC que compromet Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona a mantenir un comportament ètic en l’obtenció i difusió de les seves informacions. 

logo_badalonacom

 Badalona Comunicació, l’empresa que gestiona els mitjans públics de comunicació de la ciutat, se suma així a la llista de mitjans i entitats adherides  a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya (FCIC). L’objectiu de la FCIC és vigilar el compliment del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya i defensar els principis ètics de la professió de periodista, principis amb els quals Badalona Comunicació hi està completament d’acord, segons manifesten.

Roger Jiménez i Josep Viñeta signant el con veni d'adhesió al FCIC   Badalona Comunicació rep així el segell de Compromís Ètic, que és la marca d’identitat amb la qual la FCIC distingeix els mitjans de comunicació que adopten i compleixen amb el compromís de mantenir un comportament ètic en la obtenció, la elaboració i la difusió de la informació. Entre les implicacions que comporta l’adhesió  hi figura l’acceptació de l’autoritat del CIC per jutjar “els desviaments que hi poguessin haver contraris a la deontologia periodística”. Badalona Comunicació es compromet a publicar o difondre les resolucions del FCIC que afectin a la seva empresa. Després de la signatura d’adhesió, Roger Jiménez, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que “Badalona Comunicació s’hagi compromès amb aquest codi ètic, que no vol dir altra cosa que Televisió de Badalona i Ràdio Ciutat de Badalona volen actuar amb veracitat i explicar de manera honesta i coherent els fets i els temes de l’actualitat”. Josep Viñeta Balsells, per la seva banda, ha explicat que “amb aquesta adhesió estem davant d’un repte per a la nostra empresa que ens farà vetllar encara més  per la qualitat de la nostra feina i la professió periodística des de la independència i la neutralitat informatives”

 Font: Badalona Comunicació 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *