CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Queixes resoltes pel Ple del CIC reunit el 29 de març

El Ple del Consell de la Informació de Catalunya es va reunir el 29 de març de 2017 a sessió ordinària per prendre les resolucions sobre les queixes rebudes que estaven en tramitació, les quals ja han estat notificades a les parts.

La resolució de les queixes es poden consultar a través de la secció del web del CIC “Expedients i memòries (català)”

certificació 8.2016 Escrit de queixa del Sindicat de Periodistes de Catalunya contra Televisió de Catalunya (TV3) per a la publicitat que fan dos periodistes de la cadena, el que pot vulnerar el criteri 7 del Codi Deontològic.

certificació 9.2016: Escrit de queixa dels organitzadors del Primavera Sound contra el periodista Nando Cruz de El Confidencial per una sèrie d’articles sobre el Festival Primavera Sound que segons ells danyen la seva imatge i que poden vulnerar els criteris 1,2,4 i 9 del codi Deontològic.

certificació 9.2016: Queixes presentades per la Sra. M.M i el sr. F.X.Q. contra el diari El Punt Avui del 19 de desembre de 2016 i 14 de febrer de 2017 respectivament per considerar que el diari ha vulnerat el Codi per la publicació de fotografies extretes d’un bloc sense el permís dels autors i vulnerant el dret a la intimitat per publicar certes informacions.

certificació 1.2017 L’Àrea per a la Igualtat de Tracte i no Discriminació de les persones LGBTI (Àrea LGBTI) de la Direcció General d’Igualtat, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, presenta una queixa per un article publicat a “On Barcelona. Què fer a Barcelona “d’El Periódico, titulat” Cinquanta ombres de gais “perquè considera que es vulneren criteri 9 i 12 del Codi Deontològic.

certificat_22017 Escrit de queixa contra diariobarcelona.com i més concretament contra Entiendes.eu, responsable de la informació, per un article amb el títol “Com lligar-te a un hetero un dissabte a la nit” per considerar que vulnera el Codi Deontològic en promoure l’abús de persones sota els efectes de l’alcohol.

informe adolescentscat: Gestió del CIC sobre l’escrit de queixa contra el diari digital adolescents.cat per un article titulat «5 fotos provocatives però artístiques per penjar a Instagram”, retirat posteriorment de la xarxa.

Logo-CIC-positiu-colorweb

Les finalitats i objectius de la Fundació Privada Consell de la Informació de Catalunya són:

a) Vetllar pel compliment dels principis i criteris d’ètica professional del periodisme continguts en el Codi Deontològic aprovat per la junta de govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya en la reunió plenària del 22 d’octubre del 1992, amb totes les modificacions que hagi acordat o acordi en el successiu l’esmentada junta de govern.

b) Constituir-se com a òrgan d’arbitratge privat per tal de dur a terme la finalitat descrita en el punt anterior mitjançant el Consell de la Informació de Catalunya.

b) Defensar la llibertat d’expressió i la llibertat d’informació.

c) Defensar els principis deontològics del periodisme i els seus valors ètics i professionals, i fer conèixer públicament la posició de la Fundació quan aquests principis i valors quedin afectats.

d) Promoure la difusió a la societat dels principis i valors de l’ètica i la deontologia periodística per tal que els ciutadans puguin conèixer i exigir-ne el compliment.

Qualsevol persona física o jurídica pot presentar un escrit de queixa per la lesió comesa per un mitjà de comunicació dels principis reconeguts pel Codi Deontològic de la professió periodística.

banner-queixa-cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *