10/01/2022

El CIC demana als mitjans que contribueixin als comportaments cívics enfront de la pandèmia

COMUNICAT DEL CIC.

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) fa una crida a la màxima responsabilitat dels periodistes i dels mitjans de comunicació en el tractament de totes les informacions vinculades a la pandèmia. Estem vivint un moment en què el combat contra els contagis necessita, més que mai, els comportaments cívics de la ciutadania.

 

Per això, recordem, com diu el preàmbul del Codi Deontològic, que els periodistes i mitjans de comunicació han de tenir la màxima llibertat d’informació i d’opinió, però l’han d’exercir amb la responsabilitat inherent a un servei públic.

En moments com aquests, és vital que els periodistes i els mitjans de comunicació fomentin la consciència social dels ciutadans, sense renunciar a la imprescindible crítica a la gestió de les administracions. La denúncia de tot allò que és millorable en la gestió de la pandèmia ha d’apel·lar, també, a l’auto responsabilitat de les persones.

Els mitjans han de tenir un ferm compromís amb la formació d’una consciència crítica dels ciutadans. I, en cap cas, han de contribuir a la confusió que es pot generar en una situació tan complexa com la que estem vivint. I menys, aprofitar l’angoixa i la incertesa del moment per aplicar fórmules pensades exclusivament per aconseguir audiència a qualsevol preu, en lloc de oferir una informació de qualitat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: