24/11/2020

25 recomanacions per un periodisme no sexista

Coincidint amb el 25N, el CIC publica unes recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional

Novembre 2020

La pandèmia  ha amenaçat amb malmetre el que generacions de feministes han aconseguit després d’aferrissades lluites.

Amb empreses demanant treball per a les periodistes des de casa, les treballadores de la informació han vist en seriós perill els avenços obtinguts en haver de fer-se càrrec sovint de la cura dels fills/es.

És per tot això que el Consell de la Informació de Catalunya (CIC), coincidint  amb el 25N, Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, ha volgut tirar endavant finalment un projecte pendent: complementar el Codi Deontològic amb 25 recomanacions sobre el tractament de la violència masclista a la pràctica professional.

Aquestes recomanacions pretenen afegir-se a les ja existents i reafirmar-les, i com a entitats col·laboradores del projecte figuren el Col·legi de Periodistes de Catalunya i l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

 

PDF Recomanacions per un periodisme no sexista i el tractament de la violència masclista (català)

PDF Recomendaciones para un periodismo no sexista y el tratamiento de la violencia machista (castellà)

 

Amb aquests 25 punts s’amplia el criteri 12 del Codi Deontològic que demana respectar la dignitat de les persones i la seva integritat física i moral tot dient que no es pot discriminar cap persona degut a la seva condició sexual i evitar expressions vexatòries que puguin incitar a l’odi i a l’ús de la violència donat que els i les periodistes han de ser especialment sensibles a la diversitat i actuar amb sentit de justícia i respecte a les persones i grups afectats.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: