CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Nous mitjans digitals s’adhereixen al CIC

El Consell de la Informació de Catalunya compta ja amb cinc mitjans digitals més de diferents tipus que s’han adherit  aquest any. Han signat el protocol d’adhesió al CIC la Fundació Periodisme Plural que l’any passat ja va formar part del CIC a través de Diari de l’educació i aquest any ha formalitzat l’adhesió de tots els mitjans que la integren: Diari de la Sanitat  diarisanitat Diari del Treball  diarideltreball Catalunya Plural    catalunya plural   També s’han compromès a vetllar pel Codi Deontològic el nou mitjà digital El Nacional,  un diari català, de vocació europea i global, que neix a la xarxa sota la direcció i l’impuls del periodista José Antich i un equip de professionals compromesos amb els valors del periodisme des d’una mirada lliure, plural i oberta.

 elnacionalcated

  I la web Catorze.cat ,  un magazín digital que vol ser, fer i encomanar cultura.

catorze

  Els mitjans que formen part del Consell de la Informació de Catalunya es comprometen a:

  • Donar recolzament a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya com a organisme que, per mitjà del Consell de la Informació de Catalunya, resol les queixes provinents d’institucions, associacions i ciutadans sobre qüestions ètiques publicades o difoses pels mitjans de comunicació amb presència a Catalunya.
  • Acceptar l’autoritat del Consell de la Informació de Catalunya per jutjar els desviaments contraris a la deontologia periodística que hi pugui haver.
  • Impulsar i difondre els criteris i objectius que inspiren la tasca del Consell, així com les seves activitats habituals.
  • El mitjà de comunicació que subscriu i s’adhereix a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya es compromet a col·laborar en el finançament i difusió de les seves activitats. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *