CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Noves queixes resoltes pel Ple del CIC

El Ple del Consell de la Informació de Catalunya es va reunir el passat 21 de juliol i ha resolt algunes de les queixes que estaven en curs durant aquest trimestre.

A la secció Textos/Expedients i memòries, podeu trobar les certificacions dels diferents expedients resolts.

 documents

 

Expedient número 3/2015                                                                       

ASSUMPTE : El 19 de febrer de 2015 el senyor J.C.P. va formalitzar una queixa al Consell de la Informació de Catalunya referida a les actuacions de la periodista Cristina Villanueva, segons la qual estaria simultaniejant l’exercici del periodisme i la publicitat, fet que segons el comunicant vulnera el criteri 7 del Codi Deontològic.

Expedient número 5/2015

ASSUMPTE: Escrit de queixa presentat el 10 de març de 2015 pel senyor A.T., president del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona pel programa ‘.CAT, de TV3·, emès el 5 de març de 2015 sota el títol “Crisi i sanitat: a quin preu?”. En el seu escrit, el senyor T. es queixa del “tractament rebut pel col·lectiu infermer en el programa”. I argumenta l’anterior pel fet que al debat que va tenir lloc al programa “no hi havia cap infermera i recollia únicament la visió del col·lectiu mèdic i polític”.

Expedient número 6/2015                                                      

ASSUMPTE: Escrit de queixa presentat el dia 13 de març de 2015 per  la sra. A. F., secretaria de Genera (Associació en defensa dels drets de les dones) contra el diari La Vanguardia per considerar que la fotografia de l’article “¿La prostitución, un trabajo? Mujeres de la literatura y el periodismo se pronuncian” publicat el 09 de març del mateix any vulnera el dret a l’honor, a la pròpia imatge i a la seva intimitat.

Expedient núm.  9/2014 (aprovat al Ple anterior però subjecte a consulta posterior a petició del reclamant)

ASSUMPTE: Queixa presentada pel Sr. A.U, contra el diari Regió 7 per un article aparegut el dia 9 de setembre de 2014 amb el títol “Els problemes greus amb lʼalcohol es dupliquen a la Festa Major de Manresa”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *