21/11/2014

“La conversió de la gent en audiència és una perversió de la realitat”

Intervenció del president del CIC a la Universitat Pompeu Fabra, en el marc del cicle de xerrades que fa el Consell de la Informació de Catalunya a les universitats

La conversió de les persones en pura audiència és un dels mecanismes més greus de  perversió de de la realitat, afirmà el president del CIC el dimarts passat a la Universitat Pompeu Fabra en una trobada amb els alumnes del grau de Publicitat i Relacions Públiques, assignatura que imparteix el professor Ferran Lalueza.

marcaupf

“La tecnologia –digué també- ha posat en joc tot el seu poder i recursos per cancel·lar l’experiència d’allò que és real. Ara ens trobem en que espais com ara les televisions i les xarxes socials són més proclius a la manipulació de les persones que a la formació de ciutadans. Per tant, més que mai els professionals de la comunicació han de lluitar per evitar perdre el sentit humà del seu ofici, atès que el treball mal fet té la mateixa lògica deshonesta que una promesa electoral trencada.”

Roger Jiménez es va referir al malestar d’una part de la societat davant la deriva mercantilista de la ciència, la política, el periodisme, l’ensenyament i les institucions, i assenyalà que en temps de descrèdit és imprescindible apostar per la il·lusió i adquirir  l’imprescindible esperit crític per avaluar els continguts dels mitjans periodístics.

 

*Si la vostra universitat està interessada en què el Consell de la Informació de Catalunya faci una xerrada als alumnes sobre  ètica periodística i la tasca del CIC, podeu enviar un email a cic@periodistes.org

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: