CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Crida dels periodistes turcs contra el terrorisme

Els periodistes de Turquia han fet una crida urgent a la premsa internacional encaminada a unir forces i endegar accions conjuntes contra el terrorisme.

El president del Consell de Premsa, Pinar Türenc, s’ha adreçat als col·legues de l’Aliança de Consells de Premsa Europeus (a la que pertany el Consell de la Informació de Catalunya) desprès dels atemptats, la nit de cap d’any a Estambul, amb un balanç de desenes de morts i ferits, així com altres sagnants atacs contra ciutadans indefensos a Niça, Berlin, Paris, Brussel·les, Orlando o Moscou.

Reina2

Mantenir-nos en silenci davant d’aquests increïbles actes de terror, que no discriminen races, religions, gèneres i edats, i vessen sense cap mena de compassió  la sang de tantes persones innocents, representa esperonar els terroristes encara més”, precisa el comunicat, que es refereix també a l’ansietat i temor de milions de persones forçades a abstenir-se dels seus drets bàsics de viatjar i mantenir les normals activitats. Un cercle viciós que fa més exitós i efectiu els propòsits dels terroristes arreu el món.

Per últim, demana a tots els periodistes, reporters, escriptors i col·laboradors de les diferents plataformes que s’uneixin a la iniciativa i marxin plegats amb els mitjans disponibles per donar un efectiu suport a la lliure circulació de persones i no deixar sols els països víctimes dels actes terroristes. Per la seva banda, el Consell de Premsa turc posa a disposició dels periodistes destacats al país les seves instal·lacions com a “media center” i convida a “unir les nostres plomes, pàgines, pantalles i micròfons per fer més eficaç la nostra lluita contra el terror sense cap mena d’intimidació”.

Reina3

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *