CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Acte de cloenda del cicle Els reptes ètics del periodisme

Amb la voluntat de fer-nos dignes de la confiança de la societat, ara fa 30 anys els periodistes de Catalunya vam promulgar el Codi Deontològic de la professió. Amb aquesta eina hem intentat fer de la nostra feina un instrument bàsic per donar als ciutadans una informació contrastada i veraç, indispensable en una societat democràtica.

Trenta anys després volem retre homenatge als pares i mares del  Codi en un acte que celebrarem al Col·legi de Periodistes, a Barcelona, el dilluns 12 de desembre a les 18 hores. Serà la cloenda a les jornades de reflexió sobre “els reptes ètics del periodisme” que hem celebrat durant l’últim trimestre i en les quals hem debatut temes com la independència professional i la lluita contra la mentida, el discurs de l’odi, la precarietat laboral, la bretxa de gènere o com fer del periodisme una eina en defensa de la dignitat de les persones. I ho hem fet amb el Col·legi de Periodistes i les universitats catalanes amb estudis de Comunicació.

Conjuntament a la celebració dels 30 anys del Codi deontològic, commemorem també el 25è aniversari de la fundació del Consell de la Informació de Catalunya. El CIC és l´òrgan que vetlla per l’acompliment del Codi i sempre ha tingut entre els seus membres una àmplia representació de tot el teixit social i institucional.

El proper dilluns 12 de desembre volem compartir el goig dels dos aniversaris amb tots els companys de professió, amb familiars dels periodistes que van formar part del procés de creació del Codi Deontològic i del CIC, amb professionals que han fet possible la celebració del cicle “Els reptes ètics del periodisme” i, en definitiva, amb tots/es aquells/es que heu tingut i teniu vinculació amb nosaltres. I per fer-ho, escoltarem en un debat, les veus de la periodista Llúcia Oliva i els periodistes Salvador Alsius i Roger Jiménez. Projectarem el documental L’origen del Codi, que hem creat expressament per aquest acte. I sentirem, també, un resum de totes les reflexions sorgides en el transcurs de les taules rodones celebrades al llarg del cicle.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *