CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Sessió 4 a la URL: “Periodisme en defensa de la dignitat de les persones”

La quarta sessió del Cicle “Els reptes ètics del periodisme” tindrà lloc a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna  de la Universitat Ramon Llull. Una taula rodona formada per experts en temes de salut mental i periodistes del sector, analitzaran el proper dimecres, 16 de novembre a les 16 de la tarda, com s’ha de tractar, des dels mitjans, l’impacte social dels casos de salut mental. I incidirà també en com cal abordar des del periodisme la problemàtica del suïcidi, que, tradicionalment, sempre s’ha cregut que calia silenciar.

Amb el marc de referència del criteri 9 del Codi Deontològic i sota el títol “Periodisme en defensa de la dignitat de les persones.” les entitats organitzadores ( Consell de la Informació, Col.legi de Periodistes i Universitat Ramon Llull), faran la benvinguda i donaran pas a la taula rodona formada per les periodistes Sara Muñoz, Carla Turró i Marta Arrufat i pel vicesecretari de la Junta de Govern del Col·legi de Psicòlegs de Catalunya, Roger Ballescà. Modera Patrícia Coll, directora del Grau de Periodisme i Comunicació Corporativa de la URL.

També hi haurà una fila zero amb representants d’entitats socials, periodistes i professors que també tindràn veu en el debat. Hi assistiran  representants de Metges de Catalunya, de Salut Mental Catalunya i de l’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi. També comptarem amb la participació de Patrícia Plaja, Sandra Balsells,  Jaume Suau i Francesc Marc Álvaro

L’acte s’inscriu en les jornades que estem organitzant per commemorar els dos aniversaris que celebrem enguany: els 30 anys de la promulgació del Codi Deontològic de la professió periodística i els 25 de la creació del Consell de la Informació de Catalunya.

L’acte és obert a tothom i no cal inscripció prèvia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *