19/10/2022

Xerrada del CIC sobre el Codi Deontològic a estudiants de periodisme

El president del CIC va rebre a un grup d'estudiants de segon curs del Grau de Periodisme de la Universitat Ramon Llull

El president del Consell de la Informació de Catalunya, Josep Carles Rius, va rebre el passat 17 d’octubre a un grup d’estudiants de segon curs del Grau de Periodisme de la Universitat Ramon Llull de Barcelona, aprofitant la visita que feien a les instal·lacions del Col.legi de Periodistes de Catalunya per conèixer els seus serveis.

Els alumnes van tenir la oportunitat de conèixer en detall el contingut del Codi Deontològic de la professió periodística, una eina que per a l’exercici de la seva professió els ha d’acompanyar sempre, i la importància de la ètica en sí mateixa i com una part inseparable del periodisme. En un context com el que vivim , Josep Carles Rius va reflexionar sobre la neutralitat, la transparència i la cerca de la veritat, i va qüestionar si es pot ser objectiu o no a l’hora d’informar. “Els periodistes tenen l’obligació ètica d’aspirar a l’objectivitat“, va assenyalar.

Durant la xerrada, també va posar exemples pràctics per parlar sobre la neutralitat i els paradigmes del periodisme de qualitat, com el Brexit i la BBC o el diari The New Tork Times i el “cas Floy”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: