CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

El Ple del CIC aprova els acords de les queixes tramitades al segon trimestre

El Ple del Consell de la Informació de Catalunya es va reunir el passat dia 29 de juny per analitzar les darreres queixes tramitades i analitzades pels ponents assignats. Els acords que es van adoptar en el Ple sobre possibles vulneracions del Codi Deontològic han estat:

 Expedient núm. 19.2021(reapertura expedient 19.2020): Escrit de queixa de M.M. contra el diari ARA per considerar que en vàries informacions s’han vulnerat els criteris 1, 2, 3, 9 i 10 del Codi Deontològic al parlar sobre el reclamant i provocar-li lesió a la seva integritat i dignitat. Nova proposta en base a les al·legacions presentades pel diari ARA i nova rèplica del reclamant.

Expedient núm. 3/2022: Queixa de la secretaria de l’Associació Impulso Ciudadano per la informació publicada al digital La República per un subtítol que qualifica a la entitat de “Fascista”, fet que consideren podria vulnerar els criteris 2 i 12 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 9/2022: Escrit de queixa del sr. J.O. per la publicació de diverses informacions al diari ARA i El Nacional.cat que han perjudicat la seva imatge i poden haver vulnerar el Codi Deontològic, en relació a uns casos d’assetjament sexual i abusos de poder a l’Institut del Teatre

(Pendent d’esmenes) Expedient núm. 11/2022: Escrit de queixa de la sra. M.I. per una notícia publicada per l’edició Tarragona Digital de Catalunya Diari (i que utilitza com a font informativa el mitjà El Caso) per considerar que fa un tractament informatiu sensacionalista i escabrós sobre la mort de la seva parella a un incendi al domicili comú, la qual cosa podria vulnerar els criteris 1 i 2 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 13/2022:Queixa online de la sra. J.G. per una informació publicada per Metropoli Abierta  relacionada amb el boicot d’unes alumnes seves del Màster Gènere i Comunicació que pot haver vulnerat els criteris 1 i 2 del Codi Deontològic al no demanar el testimoni de la part afectada i no contrastar les informacions dels fets dels que parla la noticia.

Expedient núm. 14.2022: Escrit de queixa del sr. O.P. sobre una informació publicades al diari ARA que poden haver vulnerat els criteris 2, 3 i 10 del Codi Deontològic en relació a un suposat cas d’assetjament a la Universitat de Girona.

Expedient núm.  17.2022: Escrit de queixa de la sra. M.T. al voltant d’una informació publicada pel digital La Directa sobre un cas de desnonament a Sant Cugat, segons el qual es poden haver vulnerat els criteris 1, 2, 3 i 10 del Codi Deontològic.

*Expedient núm. 19/2022: Escrit de queixa de la DGAIA per una informació publicada per Crònica Global sobre la denúncia d’un pare que manifesta que els seus fills es troben desemparats per la pròpia DGAIA i que difon dades personals i familiars dels menors i que es pot haver vulnerat els criteris 9 i 11 del Codi Deontològic.

*Expedient núm. 20/2022: Queixa de la DGAIA per diverses informacions publicades a La Mañana sobre la denúncia d’una pare que manifesta que els seus fills es troben desemparats per la pròpia DGAIA i que dona detalls personals i familiars dels menors que poden vulnerar els criteris 9 i 11 del Codi Deontològic (mateix cas que expedient 19/2022).

**certificació exp 19 i 20.2022 CIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *