CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Un pas endavant per reforçar el Codi Deontològic dels periodistes

El Col·legi de Periodistes de Catalunya es va reunir el passat dimecres 25 de maig les universitats amb estudis de Periodisme i Comunicació i el president del Consell de la Informació de Catalunya, Josep Carles Rius com a continuació d’una anterior trobada i seguint el compromís marcat el passat mes d’octubre de defensar el Codi Deontològic. 

En aquest sentit es va plantejar aquesta segona reunió, apostant pel Codi Deontològic per afrontar els reptes de la nova era de la comunicació i contribuir, així, a la qualitat democràtica.

Josep Carles Rius va destacar la implicació de totes les universitats i això es veu reflectir també en la bona acceptació que han tingut les jornades que està preparant el Consell de la Informació amb motiu de la commemoració del 25 aniversari del CIC i dels 30 anys d’aprovació del Codi Deontològic. Aquestes jornades es duran a terme a diferents universitats al llarg del segon semestre de l’any i en breu es donaran a conèixer.

Un dels punts més destacats va ser l’acord perquè tots els estudiants facin un jurament de compromís personal amb l’ètica de la professió quan es graduïn. El contingut d’aquest manifest vetlla per garantir la salut democràtica del país a través d’una informació veraç, vertadera i contrastada.

La Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha estat la primera universitat a posar a la pràctica aquesta iniciativa amb la graduació dels estudiants de la promoció 2017-2021 de Periodisme.

D’altra banda, es promocionarà una relació fluida entre Col·legi de Periodistes, facultats i el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) per defensar un ensenyament de caràcter ètic en la formació dels futurs professionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *