CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Pots veure la presentació de l’estudi a Youtube

Si no vas poder assistir a la presentació de l’estudi del Consell de la Informació de Catalunya (CIC) Algoritmes a les redaccions: reptes i recomanacions per dotar la intel·ligència artificial dels valors ètics del periodismepots veure’l a través del canal de Youtube del Col.legi de Periodistes de Catalunya, el qual va oferir el seu suport logístic per a la presentació de l’acte.

  • A la presentació van intervenir la seva autora, Patrícia Ventura, Albert Sabater, director de la Càtedra- Observatori d’ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya i, de part del CIC, Salvador Alsius i ha actuat de moderador el secretari general, Josep Rovirosa.
  • A partir del procés de reflexió i les conclusions de l’estudi -i com a òrgan que vetlla pel compliment del Codi Deontològicdels periodistes de Catalunya-, el CIC ha elaborat una sèrie de recomanacions  per dotar la IA amb els valors ètics del periodisme i ho ha fet des de la convicció que aquesta tecnologia pot convertir-se en una potent eina editorial sempre que els seus usos estiguin guiats pel compromís amb la qualitat informativa i la missió periodística de servei públic.

L’estudi i les recomanacions es poden trobar a la web del CIC

Consulta la versió en castellà de l’estudi aquí (Algoritmos en las redacciones: retos y recomendaciones para dotar a la inteligencia artificial de los valores éticos del periodismo)

 

Consulta la versió en anglès de l’estudi aquí (Algorithms in the news: challenges and recommendations for artificial intelligence with the ethical values of journalism)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *