09/02/2021

Rafael de Ribot, nou president del CIC i Josep Rovirosa, secretari general

Roger Jiménez i Albert Garrido deixen el seu càrrec desprès de quasi vuit anys de mandat

El periodista Rafael de Ribot Torrella ha estat designat president de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya (FCIC), un cop l’ha aprovat el Patronat en sessió extraordinària de data 9 de febrer i prèvia aprovació per part de la Junta del Col·legi de Periodistes de Catalunya, com a entitat fundadora.

De Ribot pren el relleu de Roger Jiménez que ha ocupat el càrrec de president des de l’any 2013.

El també periodista Josep Rovirosa Olivé, que ha estat membre del CIC en els darrers anys, passarà a ocupar la secretaria general d’aquest òrgan, en substitució d’Albert Garrido.

Per cobrir la vacant de Rovirosa com a conseller, el Col·legi de Periodistes de Catalunya ha proposat la designació de la periodista Laura Fanals com a nova consellera, donat el seu perfil professional, i el Patronat ha aprovat per unanimitat també el seu nomenament.

La renovació de la resta del Patronat de la Fundació i del CIC es farà el proper mes de juny, un cop exhaurit el període quatre anys que estableixen els Estatuts.

El Consell de la Informació de Catalunya va ser creat l’any 1997 pel Col·legi de Periodistes  i constituït com a Fundació  l’any 1999. És una entitat sense afany de lucre, encarregada de vetllar pel compliment dels principis i criteris d’ètica professional del periodisme continguts en el Codi Deontològic.

 

 

Qualsevol persona física o jurídica pot presentar un escrit de queixa al Consell de la Informació per la presumpta lesió comesa en un mitjà de comunicació dels principis reconeguts al Codi Deontològic.

 

www.fcic.periodistes.cat

https://twitter.com/CICfundacio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: