17/12/2020

Guia sobre el tractament informatiu durant el Covid-19

Guidelines for inclusive media reporting on Covid-19

Guidelines for inclusive media reporting on Covid-19

Marina Tuneva, membre del Consell de la Informació de Macedònia (Council of Media Ethics of Macedonia) és l’autora d’aquesta guia sobre el tractament informatiu que han fet els mitjans  durant el Covid-19. El seu informe ha comptat amb el suport de la UNESCO com a part del projecte finançat per la UE “Building Trust in Media in South East Europe-Fase 2”,on també ha participat el Consell de la Informació de Catalunya, com a membre de l’Alliance of Independent Press Councils of Europe (AIPCE).

La pandèmia COVID-19 ha afectat a gairebé tots els individus i tots els aspectes de la vida, però el seu efecte va variar entre diferents grups de la societat. Els mitjans de comunicació sempre són un actor poderós durant temps de crisi i la manera com cobreixen la crisi pot afectar les percepcions de la gent i la seva reacció. A més d’informar sobre diferents aspectes i conseqüències de la crisi, els mitjans de comunicació exposen, però també poden consolidar, les desigualtats i la discriminació de grups ja marginats.

La guia està fonamentada en deu punts principals i conclou amb una sèrie de recomanacions que haurien de seguir els professionals de la informació quan tractin sobre Covid-19:

1.Què entenem per informe inclusiu sobre Covid-19?

2.Representació dels mitjans de comunicació sobre la raça i ètnia

3.Representació mediàtica de la pobresa

4.Representació mediàtica de la discapacitat

5.Representació mediàtica de les dones

6.Representació mediàtica de migrants i refugiats

7.Representació mediàtica de persones grans

8.Representació mediàtica de la religió

9.Representació mediàtica de la comunitat LGBTQI

10.Representació mediàtica de nens i joves

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: