16/11/2020

Ja es poden consultar les últimes queixes tramitades pel CIC

El Ple del CIC es va reunir de manera virtual el passat 5 de novembre

Ja podeu consultar a la secció de Textos (expedients i memòries) de la web del CIC  les darreres queixes que van entrar a l’ordre del dia de la reunió del Ple del Consell de la Informació de Catalunya celebrada de manera virtual el passat dijous 5 de novembre.

Les queixes sobre les quals es va prendre acord són les següents:

Expedient núm. 5/2020: Escrit de queixa de la Sra. M. M. motivada en que l’agència Europa Press rep diners per publicar notícies favorables a la dictadura de Guinea Equatorial, la qual cosa pot vulnerar el Codi Deontològic. També inclou en la seva queixa La Vanguardia i Tarragona Noticias en el mateix sentit.

Expedient núm. 6/2020: Queixa online de X.F. sobre el programa diari que presenta Mariola Dinarès Popap de Catalunya Ràdio, de 13 a 14h. on deixa palès que no queda clar si certs continguts són publicitat o informació i que, per tant, es podria vulnerar el criteri 7 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 8/2020: Escrit de queixa de O.J. contra ABC per considerar que la informació publicada en data  16/03/2020, pàgina 80, transgredeix el criteri número 4 (utilitzar mètodes lícits i dignes per obtenir informació.

Expedient núm. 9/2020: Queixa online del sr. J.M.M. contra el programa “Julia en la Onda” que presenta Júlia Otero a Onda Cero per la possible vulneració del criteri 7 del Codi Deontològic al no quedar clar si els col·laboradors fan publicitat o informació.

Expedient núm. 10/2020: Escrits de queixa sobre el mateix reportatge signades per D.R., S.C., M.S. i M.R. A. que coincideixen bàsicament a expressar la indignació pel que consideren una manca a la veritat en la transmissió en directe del programa “Al Rojo Vivo” de La Sexta, dirigit i presentat per Antonio García Ferreras, relativa a l’observança de les mesures de seguretat vigents en aquells dies (maig 2020) com a resposta a la pandèmia del COVID-19. Consideren que es vulnera el criteri 1 i 3 del Codi Deontòlogic.

Expedient núm. 11/2020: Escrit de queixa de la senyora C.C, rebut el 10 de juny de 2020, denunciant que la informació “Un detenido por el asesinato de un indigente en Dosrius”, publicada a lavanguardia.com el 13 de maig de 2020, vulnera els criteris 1, 2 i 3 del Codi Deontològic dels Periodistes de Catalunya.

Expedient núm. 12/2020: Escrit de queixa de la sra. A.S., amb data 17.06.20, contra l’agència EFE, per haver difós la seva imatge en diferents mitjans de comunicació amb una mascareta de roba. Amb la seva denuncia adjunta uns arxius on surt la seva imatge a TV-3, i altres mitjans, com són El confidencial, Instagram, La Vanguardia, El Periódico, amb comentaris sobre l’ús de les mascaretes fetes de roba i de forma artesanal, fet que considera que vulnera el Codi Deontològic per no haver donat consentiment en aquesta difusió.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: