08/09/2020

“Darrere el conflicte a la BBC hi ha un afany privatitzador”

Roger Jiménez, president del CIC, intervé al programa de Josep Cuní

La qüestió dels tuits prohibits als periodistes de la BBC no es redueix exclusivament  a un debat deontològic, atès que s’ha de profunditzar en els problemes que ve arrossegant la Corporació, particularment els darrers anys, segons va comentar el president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, al programa de Josep Cuní a la cadena Ser. “Tot té a veure amb el Brexit i la posició contrària de la BBC que es va començar a manifestar amb el programa esportiu “Match of the Day”, presentat per l’ex jugador del Barça Gary Lineker i a qui van fer callar.”

Roger Jiménez va explicar que el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, i el seu entorn, tenen una agenda oculta (o no tant oculta) que es tradueix en un moviment molt més actiu que en la època de Margaret Thatcher, orientat a reduir l’Estat a la mínima expressió i amb els serveis públics privatitzats. Els neoliberals volen acabar amb l’Estat dels benestar, treure’s de sobre els reglaments i controls de la UE.  Pel que fa a la BBC, volen convertir-la en una FOX News.

El president del CIC va fer notar que la BBC es troba entre l’espasa i la paret. L’anterior líder laborista, Jeremy Corbyn, la va acusar de haver-li fet perdre les eleccions; el seu successor, Keir Starmer, de dir falsedats, i els conservadors, de manca d’objectivitat i imparcialitat. Els i les periodistes que hi treballen són bons i acreditats professionals, acusats ara d’esquerrans addictes a les xarxes socials, quan amb criteris selectius enriqueixen la pluralitat dels continguts. I recordà que l’any 2013, Giovanna Chirri va enviar un tuit amb la notícia de la renuncia de Benet XVI captada durant una missa al Vaticà. “El nou conseller delegat de la BBC Tim Davie està fent allò que Thatcher no va gosar fer, atacar a la plantilla de la seva corporació i acusar-la de manca d’objectivitat i imparcialitat.”

Finalment, Jiménez va mostrar la seva preocupació per la situació de manca de transparència als mitjans, tant pel que fa al Regne Unit com a Europa en general. I posa com exemple que el consell de premsa britànic, IPSO, ha instal·lat una línia telefònica  gratuïta que no deixa rastre a la factura a fi de que els professionals de la informació puguin denunciar les pressions a que es veuen sotmesos a les redaccions.


Sentir el programa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: