24/07/2020

En defensa dels valors ètics de la informació

Qualsevol persona física o jurídica pot presentar un escrit de queixa al Consell de la Informació de Catalunya per la lesió comesa per un mitjà de comunicació dels principis reconeguts pel Codi Deontològic de la professió periodística. 

El Consell segueix un procediment rigorós, sempre d’acord amb el Reglament. Admesa una queixa, es dóna audiència a les parts per a al·legacions, tots els membres del Consell reben la informació i documentació, es nomena una comissió informativa o un ponent, i tots els altres membres del Consell són convidats també a formar-ne part si el tema els sembla particularment interessant. Aquest funcionament de comissió oberta ha donat bon resultat. N´han sortit informes o ponències que han facilitat la proposta d’acord per presentar al Ple del Consell. El resultat d’aquest treball de conjunt queda reflectit als informes-memòria anuals disponibles a la seu de la Fundació.

Micrófono de estudioEl Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya és una declaració de principis bàsics que els periodistes han d’observar en l’exercici de la seva tasca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: