25/05/2020

Més mitjans aposten per l’autoregulació periodística a Catalunya

El Consell de la Informació de Catalunya  compta a partir d’aquest mes de maig amb nous mitjans de comunicació que s’han adherit a la Fundació i que s’han compromès a vetllar formalment pel Codi Deontològic, apostant així pel treball, la defensa i  la necessitat de l’autoregulació de la professió periodística a Catalunya donant impuls als valors ètics en el desenvolupament de la seva tasca.

Per una banda, el Grup ETV (el qual ja tenia representació al CIC a travès del canal de televisió ETV Llobregat i la revista 30 graus) ha demanat l’adhesió de dos canals televisius més, Terra Mar Garraf Penedès i Terra Mar Tarragona. Els dos mitjans fonamentaran la seva programació en dos eixos fonamentals: la PROXIMITAT, donant informació de tot allò que té interès als ciutadans de cada zona i el TURISME,  ja que són zones amb molt potencial turístic.

També ha signat el protocol d’adhesió  una productora de continguts informatius, la primera que ha apostat pel Consell de la Informació de Catalunya com a òrgan de defensa de l’ètica periodística. Es tracta de Pauta Media, que fa producció informativa, elaborant continguts per a mitjans de comunicació, editorials, empreses, centres acadèmics i institucions; però també comunicació corporativa, producció editorial i cobertura d’esdeveniments.

La revista Els Porxos se suma també als prop de 100 mitjans i entitats que formen part del CIC. Es tracta d’una publicació  d’àmbit local amb periodicitat trimestral de Montbrió del Camp. En alguns dels articles recuperen fets i anècdotes de la història del poble. Dedica un espai  a informar de les activitats que porten a terme les diferents entitats del poble i es poden trobar entrevistes i reportatges d’interès local.

 

La publicació Temes d’Avui, que igualment ha signat el protocol del CIC, és una revista catalana de Teologia, pensament i qüestions actuals. Té com a missió oferir, des d’una òptica cristiana, reflexions serenes i contrastades sobre les grans qüestions del nostre temps, siguin directament doctrinals o temes d’actualitat amb una gran incidència en la vida de les persones. Ho fa de la mà d’experts de reconegut prestigi de casa nostra o d’àmbits més amplis; una característica és la diversitat de punts de vista al voltant d’un tema. La revista, des de l’any 2000, té presència a la xarxa a través de la seva pàgina (www. temesdavui.org) que ofereix els seus continguts en català i castellà. La web permet tractar més àmpliament altres continguts com ara recursos per a la pastoral i la catequesi, les ressenyes de llibres, columnes d’opinió, etc.

 

La Fundació Consell de la Informació de Catalunya lliura un segell de compromís ètic del Consell de la Informació de Catalunya (CIC) als mitjans i associacions adherits a la institució.

El CIC és un organisme representatiu i plural que, al marge de les atribucions dels òrgans judicials, vetlla pel compliment dels principis i criteris del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya. Al tractar-se d’un instrument d’autoregulació de la professió, les seves recomanacions són de caràcter moral.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: