06/03/2020

El CIC farà recomanacions per informar sobre violència de gènere

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC), entre les activitats que portarà a terme per aquest 2020, està preparant la redacció d’unes recomanacions per al  tractament informatiu de la violència de gènere.

Aquest projecte pretén cobrir un buit en el Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya, en tant que actualment no recull cap criteri específic que parli sobre aquesta problemàtica creixent i en la qual els mitjans tenen un paper fonamental a l’hora d’elaborar les seves informacions.

El CIC  formarà durant aquest mes una comissió per a redactar aquests criteris i un cop enllestit el seu treball editarà un fulletó en català i castellà que enviarà a tots els mitjans adherits al CIC.

La previsió és que aquest treball estigui enllestit al llarg del segon semestre de l’any i sigui una eina més en la tasca diaria dels periodistes que han d’informar sobre un tema d’especial transcendència com és el de la violència de gènere.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: