13/02/2020

Ramon Besa advoca per un periodisme anònim i sense famosos

Ramon Besa, redactor en cap d’Esports al diari “El País” va advocar ahir per un periodisme “sense estrelles del pop“, de professionals anònims que informin bé al públic i sense exhibicionisme propi de gent “famosa”.
En una xerrada a la Biblioteca Clarà organitzada per la Xarxa de Biblioteques i el Consell de la Informació de Catalunya, el periodista assenyalà que ara resulta més fàcil opinar que informar i s’ha perdut la distinció entre información i entreteniment. “La gent no vol informar-se, sinó emocionar-se, recrear-se en la lectura del partit guanyat pel seu equip, passar-s’ho bé”. Però el periodisme, digué, s’ha de reinventar i interessar-se per les notícies, amb professionals vocacionals, amb curiositat, preparació i interès en servir els lectors. El periodisme, va ser una de les seves conclusions, s’ha de reinventar i tornar al procés de configuració dels mitjans.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: