24/01/2020

Acords sobre les queixes resoltes al Ple del CIC de gener

Reclamació feta sobre l’expedient núm. 13.2018: Escrit de queixa del sr. T.M. contra el programa de ràdio musical “Delicatessen” de iCat per un possible conflicte d’interessos del seu presentador.

Expedient núm. 14/2019: Escrit de queixa de M.F. contra la CCMA per un possible cas de conflicte d’interessos amb el periodista A. Orriols.

Expedient núm. 15/2019:  Escrit de queixa del Síndic de Greuges de Catalunya contra el diari E-Notícies per uns articles publicats pel director del mitjà que poden haver vulnerat el Codi Deontològic.

Expedient núm. 16/2019:  Escrit de queixa per un reportatge publicat al diari Elcaso.cat el dia 9 de juliol titulat “La vida dels MENA a Barcelona: roben de nit i dormen de dia en una església” per considerar que es vulneren els criteris 11 i 12 del Codi.

Expedient núm. 17/2019:  Escrit de queixa referit a la possible vulneració dels principis 9 i 11 del Codi en l’article “Un nen de 13 anys, presumptament violat per quatre companys d’institut a Vallirana”, publicada a ElCaso.cat el 22 de juliol del 2019.

Expedient núm. 18/2019:  Escrit de queixa remès per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, en què després de fer una sèrie de consideracions sobre l’impacte informatiu que ha suposat l’arribada massiva de joves migrats al nostre territori i l’estigmatització que els mitjans estan fent d’aquest col·lectiu, es refereix al cas concret d’una periodista de El Periódico de Catalunya. Consideren que les informacions publicades poden vulnerar els criteris 4, 6, 9 i 11 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 19/2019:  Escrit de queixa de la directora general de la DGAIA, per un reportatge publicat a l’edició digital del diari La Vanguardia el dia 26 d’agost de 2019, amb el títol “Los diez delincuentes que ponen Barcelona contra las cuerdas”, el qual pot haver vulnerat els criteris 10 i 12 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 20/2019: Queixa arran de l’emissió al juliol de 2019 del documental “Palau de la Música (Resurrecció)” al programa Sense Ficció (TV3), per considerar la reclamant que TV3 no ha informat sinó que ha fet “propaganda” i ha contribuït a “rentar la cara” del Palau de la Música Catalana, fet que pot vulnerar els criteris 1 i 7 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 21/2019:  Escrit presentat pel Síndic de Greuges el 21 d’agost de 2019, en relació a una queixa sobre la publicació al Diari de Girona d’informacions relacionades amb el judici d’uns abusos sexuals comesos contra una noia menor d’edat en el moment dels fets, per considerar que es pot haver vulnerat el criteri 11 del Codi.

Expedient núm. 22/2019:  Escrit de queixa traslladat pel Síndic de greuges de Catalunya per una notícia apareguda a Metropoliabierta, que recull un vídeo de youtube de menors migrants no acompanyats, i que pot haver vulnerat el Codi Deontològic.

Queden pendents de correccions els següents expedients:

Expedient núm. 7/2019: Escrit de queixa del Síndic de Greuges de Catalunya per unes notícies aparegudes als diaris a Razón, La Vanguardia, El Nacional, ARA i diari Sur sobre la detenció d’un menor tutelat estranger no acompanyat en relació a l’agressió sexual de sis dones a Barcelona, per considerar que el tractament informatiu donat en aquests casos pot vulnerat el Codi Deontològic

 Expedient núm. 11/2019:  Escrit de queixa de la DGAIA contra La Vanguardia i XCatalunya.cat per sobre unes informacions relacionades amb uns menors tutelats estrangers no acompanyats, per considerar que poden haver vulnerat els criteris 10 i 12 del Codi Deontològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: