02/12/2019

El Premi Leguineche, un clam pel periodisme de investigació

El bon periodisme ha d’incloure sempre una dosi d’investigació, amb fonts fiables i versions contrastades i amb un respecte rigorós vers la veritat. Així ho va testimoniar el periodista de RTVE José Antonio Guardiola, guardonat amb la VII edició de la Càtedra  Manu Leguineche, durant l’acte de lliurament del premi a la localitat de Brihuega (Guadalajara).

Totes les personalitats que van intervenir, entre elles la ministra de Treball en funcions, Magdalena Valerio, van fer una crida en favor del periodisme de investigació, molt afectat per la crisi i precarització del sector, i van coincidir en precisar que és un puntal de les llibertats en totes les societats democràtiques.

Guardiola, director del programa televisiu “En Portada”, ha rebut el premi, instituït per la Universitat d’Alcalá, la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya i la Diputació de Guadalajara, per la seva defensa de la llibertat d’expressió i informació, rigor, respecte a la veritat, a la deontologia professional i la pluralitat. A l’acte va assistir com a invitat el president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, premiat amb la Càtedra Leguineche el 2015.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: