CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Quatre mitjans més s’adhereixen al CIC en l’últim trimestre

El Consell de la Informació de Catalunya (CIC) es reforça en el seu compromís amb la ètica periodística a Catalunya, incorporant en aquest últim trimestre de l’any quatre nous mitjans de comunicació com a membres adherits a la Fundació.

Junior Report, la revista L’Estel, el diari El Jardí i la publicació Setembre han signat el protocol que els vincula amb el CIC i tots ells rebran el segell de compromís ètic que otorga la Fundació .

En total són quasi un centenar els mitjans o entitats dedicades a la comunicació que han apostat per recolzar aquest organisme d’autoregulació periodística.

Així, els mitjans adherits al CIC reiteren, entre d’altres punts continguts en el protocol d’incorporació com a membre, el seu suport als criteris recollits en el Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya, endegat per iniciativa pròpia l’any 1992, en el marc del II Congrés de Periodistes Catalans i actualitzat en el VI Congrés de Periodistes celebrat al novembre de 2016.

Tots ells a més accepten l’autoritat del Consell de la Informació de Catalunya per jutjar els desviaments contraris a la deontologia periodística que hi pugui haver.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *