04/06/2019

Jornada “La ética como respuesta al nuevo desorden informativo”

L'acte forma part del cicle de tres jornades organitzades pel CIC i es farà el 19 de juny a Madrid

Seguint amb el cicle de jornades sobre ètica i fake news el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) y la Federación de Asociaciones de la Prensa de España (FAPE), organitzen a Madrid un debat el proper dimecres 19 de juny sota el títol “La ética periodística como respuesta al nuevo desorden informativo”,   al  salón de actos de la Asociación de la Prensa de Madrid (APM).

Consulta el programa de la jornada

La inauguració de la jornada tindrà lloc a les 10.00 h. a càrrec de Nemesio Rodriguez, president de FAPE i Albert Garrido, secretari general del CIC.

A continuació, començarà un Debat sobre “L’ètica periodística en temps de precarietat”, moderat per Magis, periodista, ex presidenta de la FAPE i analista política, amb la intervenció de Javier Ruiz, Cap d’Economia de la Cadena Ser; Mariano Rivero, coordinador general de l’Agrupació de Periodistes de la UGT i Luis Palacio, editor de Digimedios i director de l’Informe Anual de la Professió Periodística de la APM. A les 12.00 h. Victoria Prego, presidenta de la APM, tractarà de “Com recuperar la confiança del públic: l’ètica del periodista”, i serà presentada per Albert Garrido.

A les 16.00 h. el director i fundador de eldiario.es, Ignacio Escolar, tractarà de “L’ètica i la batalla de les audiències: la mercantilització del periodisme”, i serà entrevistat per la periodista i community manager Sara Pérez.

Finalment, entre 18.00 h. i 20.00 h. tindrà lloc un Debat sobre “Tertúlies, Tertulians i Deontologia”, que moderarà Verónica Sanz, presentadora del matinal “Bon dia, Madrid”, de Telemadrid. Hi intervindran en el col·loqui Iñigo Alfonso, director i presentador de “Els Matins de RNE”; Encarna Samitier, directora de 20 Minuts; Gabriel Sanz, Corresponsal polític de Vozpópuli i Angélica Rubio, directora d’El Plural.com.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: