21/05/2019

Acords presos pel CIC al primer trimestre de l’any

EXPEDIENTS PRESENTATS A LA REUNIÓ DEL PLE DEL CIC DE DATA 9 D’ABRIL DE 2019

Expedient núm. 22/2018: Escrit de queixa del senyor M.M. contra una informació publicada pel diari el 9 Nou per considerar que s’ha vulnerat el Codi Deontològic en els criteris 1, 2 i 4 ja que l’article no s’ajusta a la realitat i a més atempta contra l’honor de les persones afectades. (consulta l’acord)

 Expedient núm. 1/2019: Escrit de queixa del Síndic de Greuges de Catalunya sobre una possible filtració de dades personals referent a la notícia d’una sentència sobre assetjament escolar per part dels mitjans CCMA, El Periódico, El País, Nació Digital, La Vanguardia i ARA, per considerar que es pot haver vulnerat el Codi Deontològic. (consulta l’acord)

Expedient núm. 3/2019: Escrit de queixa del Síndic de Greuges de Catalunya pel tractament informatiu donat per diversos mitjans (Catalunyadiari, El Periódico, El Español, la Vanguardia, El Mundo, Telecinco i Diari de Girona) en la notícia relacionada amb la mort violenta d’una dona de 53 anys presumptament a mans de la seva filla, per considerar que es vulnera el criteri 11 del Codi Deontològic. (consulta l’acord)

Expedient núm. 4/2019: Escrit de queixa del sr. T. M. contra la  periodista E.Moliner, una dels dos presentadors del programa diari informatiu de Catalunya Ràdio, Catalunya Migdia,  per considerar que pot haver un conflicte d’interessos en tant que la periodista pren part dels actes electorals d’un partit polític en concret. (consulta l’acord)

Expedient núm. 5/2019: Escrit de queixa del sr. T.M. contra els diaris ARA, El Mundo, La Vanguardia i El Periódico per un possible cas de conflicte d’interessos en una informació sobre un viatge publicitari fet per periodistes a Uganda en el que no es diu que és un viatge patrocinat per una agència de viatges i una companyia aèria. (consulta l’acord)

Expedient núm. 6/2019: Escrit de queixa per la publicació de diverses notícies al diari Segre sobre el assassinat d’una dona (mare del reclamant), ocorregut fa 30 anys. Considera que els articles publicats per aquest diari vulneren el criteri 09 del Codi Deontològic del Col·legi de Periodistes de Catalunya. (consulta l’acord)

 QUEDA PENDENT PEL PROPER PLE DEL CIC. Expedient núm. 8/2019: Escrit de queixa de A.T. contra EiTV, El Mundo i El Periódico per una notícia on figura la imatge de la seva detenció i de la seva parella i que no respecte el seu dret a la privacitat i presumpció d’innocència, en uns fets relacionats amb la màfia armènia.

Expedient núm. 9/2019: Escrit de queixa de C.P. contra La Vanguardia per una possible vulneració del criteri 7 i Annex B del Codi Deontològic en relació a un reportatge sobre una empresa de café, en el qual no s’informa de que el viatge a Santo Domingo va ser patrocinat als periodistes que informen del tema. (Consulta l’acord)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: