24/04/2019

Núria Cornet i José Luís Pons, nous membres del CIC

La periodista Núria Cornet i l’advocat José Luís Pons  s’integren al CIC des d’aquest mes d’abril,  i passaran a formar part del conjunt de dones i homes que tenen com a missió jutjar les transgressions de la deontologia periodística que els mateixos periodistes han plasmat en el Codi. A partir de les queixes rebudes de particulars i entitats, els consellers  del CIC seran els encarregats de presentar ponències les quals s’aprovaran, si s’escau, en les reunions del Ple que es realitzan de manera trimestral.

La varietat mateixa dels seus membres garanteix la seva independència de criteri: juristes, sociòlegs, professors d’ètica, de deontologia, de comunicació, metges, responsables d’entitats cíviques i periodistes.

Hi ha, en el Consell, molts noms ben coneguts i reconeguts, amb una participació absolutament gratuïta i desinteressada.

Aquests són els perfils professionals dels nous membres designats pel Patronat de la Fundació:

Núria Cornet i Turró

Llicenciada en Ciències de la Informació a la Universitat Autònoma de Barcelona.  Ha exercit el periodisme a Mundo Diario, El Punt, TV3 i EFE Barcelona i Brussel·les. Ha col.laborat a d’altres mitjans com Ràdio 4 (Brusel.les) i la Ràdio Olímpica; el diari belga La Libre Belgique i la televisió canadenca CBC. Ha fet un documental col.lectiu titulat Primera Pers. Fem. Plural i un espot per la Plataforma Unitària contra les Violències de gènere amb el nom de “A saco contra el hombre del saco”. Forma part de l’Aliança Global per als Medis i Gènere (GAMAC), moviment mundial per a promoure la igualtat de gènere a i a través dels mitjans de comunicació i és membre del Consell del Sindicat de Periodistes de Catalunya i del Consell de les Dones de Castelldefels.

Jose Luís Pons

Advocat especialitzat en Dret Mercantil i Dret Processal. És Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i diplomat en la especialització de Secretariat de Consell d’Administració i Lletrat assessor de societats mercantils, així com diplomat en l’especialització de Dret Marítim l’any 1994.  Ha complementat la seva professió d’advocat amb l’ensenyament del Dret.

La seva dedicació professional s’ha centrat en l’assessorament com a Lletrat i com a Secretari del Consell d’Administració de Societat del Consell d’Administració de societats mercantils i d’algunes societats de comerciants i gremis. Especialment dedicat a la defensa processal de les societats en litigis, sempre en l’àmbit civil i mercantil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: