29/01/2019

El CaA analitzarà el tractament mediàtic pel ‘cas Julen’

El Consejo Audiovisual de Andalucía (CAA) analitzarà el tractament mediàtic de l’accident i rescat del nen Julen a Totalán (Málaga) en les principals televisions locals, autonòmiques i nacionals  davant la possible vulneració de drets fonamentals de la familia.

Així ho ha destacat aquest òrgan en un comunicat enviat el passat 25 de gener, en el qual expressa també que han reclamat a les televisions que fugin de la espectacularizació d’aquests casos, que utilitzin sempre fonts fiables i que evitin la difusió de falses notícies que contribueixen al desassossegament dels  familiars afectats per una determinada tragèdia mediàtica.

El Consell de la Informació de Catalunya, per la seva banda, també va fer una crida el mateix dia als mitjans recordant als mitjans de comunicació el contingut del Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya  en els seus criteris 1, 2 i 9,  recomanant que no fessin de caixa de ressonància de les fakenews que es divulguen en xarxes com whatsapp o Twitter.

També de la mateixa manera va actuar el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, que va demanar “als prestadors de serveis de comunicació audiovisual que tinguessin una cura especial en el tractament informatiu del cas i que extremessin les mesures de protecció, especialment pel que fa a la sobre-exposició mediàtica i l’espectacularització.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: