02/11/2018

Nous mitjans s’adhereixen al Consell de la Informació de Catalunya

Quatre mitjans s’han sumat als  que ja estan adherits al Consell de la Informació de Catalunya. Es tracta dels digitals Lleida.com, Catalunyadiari, Festes.org i Què fer a Barcelona que han manifestat la seva voluntat de respectar els valors de la ètica professional, continguts en el Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya, actualitzat al novembre de 2016 en el VI Congrès de Periodistes.

Els mitjans que formen part del Consell de la Informació de Catalunya es comprometen a:

  • Donar recolzament a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya com a organisme que, per mitjà del Consell de la Informació de Catalunya, resol les queixes provinents d’institucions, associacions i ciutadans sobre qüestions ètiques publicades o difoses pels mitjans de comunicació amb presència a Catalunya.
  • Acceptar l’autoritat del Consell de la Informació de Catalunya per jutjar els desviaments contraris a la deontologia periodística que hi pugui haver.
  • Impulsar i difondre els criteris i objectius que inspiren la tasca del Consell, així com les seves activitats habituals.
  • El mitjà de comunicació que subscriu i s’adhereix a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya es compromet a col·laborar en el finançament i difusió de les seves activitats. 

 

 

 

Com adherir-se?

Si voleu adherir el vostre mitjà al CIC, truqueu al 93/317.19.20 i us informarem dels tràmits que s’han de portar a terme. També ens podeu enviar un email a cic@periodistes.cat per demanar informació adjuntant una breu descripció sobre el seu mitjà per tal de donar-vos una resposta més concreta. El CIC, un cop signat el protocol d’adhesió, emetrà un certificat anual al mitjà que acredita la seva adhesió i compromís vers al Codi Deontològic de la professió periodística a Catalunya. Al servei de la societat, en defensa dels valors ètics de la informació, pel compliment del Codi Deontològic en els mitjans de comunicació: Fundació Consell de la Informació de Catalunya.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: