17/07/2018

Mataró Audiovisual, nou mitjà adherit al CIC

El Consell de la Informació de Catalunya compta a partir d’aquest mes de juliol amb un nou mitjà adherit al Consell de la Informació de Catalunya. Es tracta de Mataró Audiovisual que ha formalitzat  el seu compromís amb la ètica periodística a Catalunya, a través de la signatura d’un protocol amb el CIC.

Mataró Audiovisual és una Entitat Pública Empresarial, que depèn de l’Ajuntament de Mataró, que va néixer el juny de 2006, emmarcada en el Projecte de creació d’un servei de comunicació audiovisual públic, i encarregada d’aplegar totes les iniciatives de l’àmbit de la comunicació audiovisual del territori.

L’any 2017, per encàrrec de l’Ajuntament de Mataró, es va aprovar el nou full de ruta per a la prestació del servei públic audiovisual, fent convergir el canal públic de televisió  i Mataró Ràdio sota un únic mitjà públic de comunicació audiovisual local amb les diverses expressions: televisió, ràdio i internet.

El nou projecte  s’ha treballat fixant les pautes d’un nou mitjà transmedia -ràdio-televisió-digital – emparat sota els mateixos principis, objectius i finalitats que defineixen l’entitat, fixats en els seus Estatuts i Reglament de funcionament intern.

Mataró Audiovisual gestiona l‘emissora municipal de la ciutat, en la que tothom hi està convidat a participar, des de mitjans de 2006 i la televisió pública de la ciutat des de 2017.

COMPROMISOS

Com a mitjà adherit es compromet així a:

– Donar recolzament a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya com a organisme que, per mitjà del Consell de la Informació de Catalunya, resol les queixes provinents d’institucions, associacions i ciutadans sobre qüestions ètiques publicades o difoses pels mitjans de comunicació amb presència a Catalunya.

– Acceptar l’autoritat del Consell de la Informació de Catalunya per jutjar els desviaments contraris a la deontologia periodística que hi pugui haver.

– Impulsar i difondre els criteris i objectius que inspiren la tasca del Consell, així com les seves activitats habituals.

– Que el mitjà de comunicació que subscriu i s’adhereix a la Fundació Consell de la Informació de Catalunya es compromet a col·laborar en el finançament i difusió de les seves activitats.

Si teniu un mitjà i us voleu adherir al Consell de Informació de Catalunya, demaneu informació al 93.317.19.20 o bé per email a cic@periodistes.cat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: