08/05/2018

Queixes resoltes pel CIC en el primer trimestre

El Ple del Consell de la Informació de Catalunya va convocar la seva reunió ordinària el passat mes d’abril per resoldre els acords dels expedients en curs, els quals es poden consultar a continuació:

Expedient núm. 58/2017: Escrit de queixa de l’Institut  Català de les Dones pel tractament d’una noticia publicada en diversos mitjans de comunicació en data 25 d’agost de 2017 i relacionada amb la detenció d’un noi de 17 anys  que va deixar embarassada una nena de 10 anys.

Expedient núm. 65.2017: Escrit de queixa de Genera (Associació en defensa dels drets de les dones) contra El Periódico per considerar que la notícia publicada el 12 de desembre de 2017 amb el titular “Detenido un hombre por el asesinato de la prostituta del Raval” els articles 9 i 12 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 66.2017: Escrit de queixa de Genera (Associació en defensa dels drets de les dones) contra La Vanguardia per considerar que la notícia publicada el 10 de desembre de 2017 amb el titular “Los Mossos investigan la muerte de una prostituta en el Raval” vulnera els articles 9 i 12 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 67.2017: Escrit de queixa de Genera (Associació en defensa dels drets de les dones contra la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (3/24) per considerar que la notícia publicada el 12 de desembre de 2017 amb el titular “Detingut el presumpte autor de la mort d’una prostituta al Raval” vulnera els articles 9 i 12 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 1.2018: Escrit de queixa de SOS Racisme contra diversos mitjans d’àmbit català i espanyol  per considerar que es vulneren els criteris 2, 3 9 i 12 del Codi Deontològic i annex F en el tractament informatiu d’uns fets esdevinguts a les immediacions de la Sagrada Família el passat 12 de setembre de 2017.

Expedient núm. 2.2018: Mediació del CIC sobre una queixa presentada pel senyor R.V. contra Xavier Santesmasses i el Diari El Segre el qual considerava que es vulneraven els criteris 1,2,4,9 i 10 del Codi Deontològic.

Expedient núm. 3.2018: Escrit de queixa del senyor D.G. contra la informació apareguda al mitjà Mediterráneo Digital, per considerar que es vulneraven els criteris 9 i 12 del Codi Deontològic per l’ús innecessari de la paraula “panchita” per referir-se a una persona de nacionalitat nicaragüenca, detinguda i acusada de robatori a domicili.

Expedient núm. 4.2018: Escrit de queixa de la portaveu de Viladecans Sí Se Puede (VSSP) contra el diari digital Crónica Global per la publicació d’una notícia on el diari parla d’unes declaracions fetes per VSSP que consideren que no són certes.

Expedient núm. 61.2017: Escrit de queixa del senyor J. D.M. per una publicació del periodista Quico Sallès al diari La Vanguardia Digital del dia 11 d’abril de 2017 que considera que podria contravenir el Codi Deontològic perquè  atemptat directa i dolosament contra la seva persona, imatge i honor, amb la corresponent repercussió a la resta de familiars i amics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: