22/03/2018

Respecte a l’entorn familiar de l’agent de la Guàrdia Urbana

En relació amb el cas de la mort violenta d’un agent de la Guàrdia Urbana i sobre el que s’investiga a dos membres del mateix cos com a presumptes implicats, el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) recorda novament que cal extremar la prudència quan es publiquen informacions que poden afectar la vida privada de terceres persones, especialment quan es tracta de menors.

El dret del públic a saber (criteri 6 del Codi Deontològic) s’ha d’equilibrar amb el punt 9: “Les persones han de ser tractades amb respecte i dignitat, particularment les més vulnerables. Cal evitar les intromissions innecessàries i les especulacions gratuïtes sobre els seus sentiments i circumstàncies…”

En aquest sentit, el CIC recorda que mencionar el nom i cognoms de l’exmarit de l’agent de la Guàrdia Urbana processada i la referència explícita de les seves dues filles lesiona el dret a preservar la seva identitat, especialment si, com és el cas, aquestes persones viuen en un entorn on és relativament fàcil vincular-les amb les actuacions judicials.

Comunicat del CIC sobre la mort d’un agent de la Guàrdia Urbana de data 29 de maig de 2017

Acord del Ple del CIC sobre la queixa presentada . Expedient núm. 9/2017

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: